Lietuvos krepšininkų algos – paplepėkime apie svetimus pinigus

krepšinis
Photo by Markus Spiske on Pexels.com

Lietuviams šalia krepšinio žaidimo dar visai neblogai sekasi teisėjauti per visas krepšinio varžybas ir, žinoma, skaičiuoti svetimus pinigus 😉 Ypač, jei tie pinigai yra uždirbami krepšininkų. Lietuvos krepšininkų algos juos domina labiausiai. Juk turime ir savo milijonierių.

Štai jonas Valančiūnas NBA uždirba milijonus, o Domantas Sabonis iš viso patraukė JAV sporto žiniasklaidos dėmesį šią vasarą, kaip galimai labiausiai pervertintas žaidėjas. Pasižiūrėjus į Domo trigubų dublių statistiką ir palyginus su Nikola Jokičiaus atlygiu šį sezoną, dabar tos kalbos jau pritilo…

Domantas yra pasirašęs apie 220 milijonų dolerių kontraktą penkiems metams. Grubiai skaičiuojant, per sezoną jis turėtų uždirbti po 44 milijonus dolerių. Čia neskaičiuojant mokesčių, bonusų už patekimą į All Stars rungtynes (šiais metais nepasisekė, tad Domas prarado 1 milijoną dolerių priedą). Kažkuriame interviu su NBA krepšininku, buvo prasitarta, kad mokesčiams atiduodamas daugiau nei trečdalis visos kontrakte numatytos sumos. Taigi šie skaičiai yra labai skambūs, o realybėje į sąskaitas patenka kur kas mažiau tų milijonų. Bet skaičiuoti juos juk smagu… Tad pratęskime!

Jonas Valančiūnas uždirba kiek kukliau. „Pelicans“ jam už sezoną atseikėja apie 15 milijonų dolerių. Reikia sutikti, kad Jono karjera eina link pabaigos, todėl didesnių kontraktų jis nelabai gali tikėtis. Nebent įvyktų kažkas dramatiško.

O kaip sekasi antroje pagal stiprumą lygoje žaidžiantiems krepšininkams? Deja, Eurolygoje uždarbiu lietuviai pasigirti nelabai gali. Gal tik treneris Šarūnas Jasikevičius yra sutaręs su Stambulo Fenerbakče geresnį atlyginimą.

Kiek uždirba Eurolygos žaidėjai

Brangiausi Eurolygos žaidėjai yra šie:

  1. Shane Larkin (Stambulo Anadolu Efes) – 3,7 mln eurų.
  2. Kostas Sloukas (Atėnų Panathinaikos) – 2,6 mln. eurų.
  3. Kevin Punter (Belgrado Partizan) – 2,4 mln. eurų.
  4. Nikola Mirotic (Milano Armani) – 2,2 mln. eurų.
  5. Darius Thompson (Stambulo Anadolu Efes) -2,1 mln. eurų.
  6. Willy Hernangomez (Barselonos Barcelona) – 2 mln. eurų.
  7. Tornike Shengelia (Bolonijos Virtus) – 1,9 mln. eurų.
  8. Juancho Hernangomez (Atėnų Panathinaikos) – 1,9 mln. eurų.
  9. Will Clyburn (Stambulo Anadolu Efes) – 1,85 mln. eurų.
  10. Mike James (Monako Monaco) – 1,85 mln. eurų.

Lietuvių tarp jų nėra ir artimiausiu metu nebus, nes kai kurie šio sąrašo žaidėjai yra sudarę ilgalaikius kontraktus iš seniau. Akivaizdu, kad Stambulo Anadolu Efes klubas ir Atėnų Panathinaikos yra mėgėjai paišlaidauti.

Daugiausiai uždirbantis lietuvis Eurolygoje yra Marius Grigonis – apie 1 mln. eurų per sezoną Atėnų Panathinaikos klube. Donatas Motiejūn Monake uždirba apie 750 tūkstančių eurų per sezoną. Roko Jokūbaičio atlyginimas Barcelona klube – kiek kuklesnis. Jis gali būti apie 350 tūkstančių eurų per sezoną. Panašiai uždirba ir Vitorijoje suspindėjęs Tadas Sedekerskis.

Kiek uždirba krepšininkai Lietuvoje

Kas yra brangiausias Lietuvos krepšininkas?

Duomenų daug nėra, bet iš to, ką turime aiškėja, kad daugiausiai galimai uždirba Rolands Šmits iš „Žalgirio“ – apie 770 tūkstančių eurų per sezoną. Kenan Evans uždirba kiek mažiau 720 tūkstančių eurų per šį sezoną.

O kiek mokama paprastam LKL žaidžiančiam krepšininkui Šiauliuose, Utenoje, Panevėžyje, Mažeikiuose, Gargžduose, Pasvalyje, Jonavoje? Įvairiais duomenimis, dažniausiai gaunama alga siekia vos 4-6 tūkstančius per mėnesį. LKL sezonas trunka 8-9 mėnesius priklausomai nuo patekimo į finalines kovas. Taigi metinis uždarbis yra gana nedidelis – 30-50 tūkstančių eurų.

O dabar šia liūdna gaida ir baikime. Prisimenate, kiek uždirba Domantas Sabonis per sezoną?

Parašykite komentarą

Design a site like this with WordPress.com
Pradėkite