Kaip papuošti Velykų stalą?

velykjų stalas
Photo by u0410u043du0430u0441u0442u0430u0441u0438u044f on Pexels.com

Artėjant gražiausiai pavasario šventei – Velykoms – daugelis ima galvoti, kaip šiemet papuošti šventinį stalą, kaip pradžiuginti artimuosius ir kaip perteikti pavasario nuotaiką. Tam gelbėja ir įvairios naujos akcijos, kurios siūlo gausų pasirinkimą įvairių stalo dekoracijų ir sprendimų. Štai keli patarimai, kurie padės pasiruošti šių metų šventei. 

Šventės akcentas – margučiai

Planuojant šventinį Velykų stalą svarbiausią vietą numatykite šventės simboliui – margučiams. Jiems turėtų būti skiriama pati garbingiausia stalo vieta, o visi kiti patiekalai bei indai turėtų būti orientuojami ir išdėliojami aplink. Margučiai gali būti patiekiami įvairiai. Pavyzdžiui, juos galite sudėti į pintą krepšį ir paguldyti ant samanų. Taip pat galima rinktis išskirtinio dizaino vazas ant kojos, kurios bus ne tik gera vieta margučiams, bet ir taps išskirtine šventinio stalo akcentine dekoracija. 

Pasirūpinkite teminėmis dekoracijomis

Artėjant Velykoms, parduotuvėse pamatysite, kiek daug yra siūloma įsigyti šventiniam velykiniam stalui. Naujos akcijos gali būti labai gera proga įsigyti kažką naujo. Pavyzdžiui, stalą galima papuošti dekoratyviniais viščiukais, labai populiarios įvairios šventinės dekoracijos su Velykų zuikiais ir kiaušiniais. Velykoms pinami netgi velykiniai vainikai, kurie taip pat gali būti kaip stalo puošmena. 

Šventinė nuotaiką sukurs specialūs indai

Jeigu norite, kad Jūsų šventinis stalas būtų tikrai šventiškas ir įspūdingas, pagalvokite apie tai, kokius išskirtinius indus galite panaudoti. Prekybos centruose artėjant Velykoms galima rasti labai platų pasirinkimą įvairių indų. Pagalvokite, galbūt laikas atnaujinti lėkščių komplektą ir Velykos būtų kaip tik puiki proga tam. Taip pat šventinį stalą papuoš išskirtiniai indai, kurie tinkami šventėms. Pavyzdžiui, dailios stiklinės, kiaušiniams skirtos lėkštės su išskirtiniais paveiksliukais. O taip pat kiaušinių taurelės, kurios kaip tik yra puikus Velykinio stalo akcentas. Jeigu tokių neturėjote anksčiau, šiemet galite jomis papuošti savo stalą. 

Puošmenas rasite gamtoje

Velykos yra krikščioniška šventė, tačiau kartu tai yra šventė, žyminti, jog gamta bunda ir į namus ateina pavasaris. Todėl ruošdami šventinį stalą, nepamirškite pasidomėti ne tik kokios yra naujos akcijos parduotuvėse, bet ir kaip galite papuošti stalą neišleisdami pinigų. Kai kurias dekoracijas galite susikurti patys. Pavyzdžiui, iš dailių šakų sukurkite puokštė ir pamerkite ją į vazą. Tai bus puiki šventinio stalo dekoracija. Įvairios kompozicijos iš samanų, šakų, pušies ar kadagio šakelių gali ūbti labai gražiais šventinio stalo akcentais, kurie pagyvins stalo dekorą ir suteiks jam išskirtinumo bei jaukumo.

Parašykite komentarą

Design a site like this with WordPress.com
Pradėkite